De act van instap acro op de 
gymuitvoering van SV Damwoude.
De act van instap acro op de gymuitvoering van SV Damwoude. Foto: Dineke van der Lei

Veel muziek op gymuitvoering SV Damwoude

DAMWALD - Zaterdag was sporthal 'De Boppeslach' in Damwoude het toneel van de tweejaarlijkse gymuitvoering van SV Damwoude.

Het thema van deze keer was 'Music was my first love', van John Miles. Nadat dit nummer klonk gingen de gymnasten van 'De Wingerd' als heuse indianen over de toestellen. Selectie turnen 1 en 2 dansten en sprongen op nummers uit het 'foute uur' en deden een 'ode aan avicii' met mooie oefeningen op de evenwichtsbalk en brug ongelijk.

De grote groepen van instap turnen 1 en 2 lieten op nummers van Michael Jackson en Cyndi Lauper in gepaste zwart/wit kleding en felle neonkleuren hun oefeningen zien over de gymbanken, lange mat en evenwichtsbalken. De freerunners zorgden voor de nodige actie op de vloer door snelheid, hoogte, salto's en schroeven. Ilse van der Meulen liet helemaal alleen op de vloer het publiek stil vallen met haar inlevende dans op het nummer 'De Speeltuin' van Marco Borsato. Het groepje recreatie acrogymnasten presenteerde hun lenigheid en gevoel voor muziek op een nummer van Beyonce en de instap acrogymnasten pakten het verrassend aan met een schaduw schouwspel achter doek en het uitbeelden van de clip van Sia 'Chandellier'. Het showacroteam verscheen in zwarte cape met zwarte make up op toneel met een mooi uitgevoerde choreografie op het nummer 'Frozen' van Madonna. De avond werd afgesloten door junioren en senioren van de acrogymafdeling met hoge salto's, mooi spagaten en hoge torens.