De Harste bezit nu schietbaan

SUMAR – De Kleiduivenschietvereniging (KSV) De Harste hield zaterdag 30 juni voor het eerst een oefendag/schietwedstrijd op het eigen terrein. Dit is sinds kort gekocht van de vorige eigenaar. De aankoop was mede mogelijk door een bijdrage van Rabobank Drachten Friesland Oost. De Harste viert dit jaar bovendien het veertigjarig bestaan.

Er werd zaterdag geschoten in drie klassen. Winnaar van de A-klasse werd Johannes van der Wal (44 punten), winnaar in de B-klasse Cees Jongsma (38 punten) en nummer één van de C-klasse was Fetze Woudman (31 punten). Het was de derde in een reeks van vijf oefendagen/wedstrijden dit seizoen. De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 28 juli. Ook mensen die wel eens willen kennismaken met de schietsport, zijn wellkom, meldt De Harste. Het terrein is te vinden aan de Joute van der Meerweg in Sumar.

De leden zijn onder andere jagers, die weer verbonden zijn aan de Wild Beheers Eenheden. "Wij zijn erg blij met de steun die we krijgen van het Fonds Coöperatief Dividend van de Rabobank waardoor de vereniging dit project kan realiseren en het bestaan van de vereniging kan waarborgen" aldus oud-penningmeester Robert Huijser van Reenen uit Burgum.

Dit Fonds Coöperatief Dividend van Rabobank Drachten Friesland Oost is er voor lokale maatschappelijke initiatieven. Leden van de ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen.