Medewerkers van Caparis Schoonmaakservice fietsen 'groen'.
Medewerkers van Caparis Schoonmaakservice fietsen 'groen'. Foto: Marten Oosterhof

Veel groene acties bij Caparis tijdens de Elfwegentocht van 1 tot en met 14 juli

DRACHTEN / LEEUWARDEN - Caparis, de sociale werkvoorziening die gaat voor duurzaamheid, houdt verschillende acties voor de Elfwegentocht. Zo zal het hele wagenpark van Caparis fossielvrij rijden, komen de 2300 medewerkers zoveel mogelijk op een groene manier naar het werk en rijdt Caparis mee in de Elfwegentochtparade op 14 juli.

Het hele wagenpark van Caparis gaat fossielvrij van 1 tot en met 14 juli. Er komt geen druppel gewone diesel in de 74 bedrijfsauto's. Caparis tankt uitsluitend blauwe diesel, een plantaardige brandstof, volledig gemaakt uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen. Deze diesel heeft een zeer lage CO2-uitstoot en past daarmee goed bij het streven van Caparis om in 2023 volledig CO2-neutraal te zijn.

Tijdens de Elfwegentocht gaan de medewerkers van Caparis zoveel mogelijk 'groen' naar het werk. Caparis stelt gratis elektrische fietsen beschikbaar, zodat medewerkers deze kunnen uitproberen. Doel is dat zij ervaren hoe plezierig het is om te fietsen naar het werk en de auto in het vervolg te laten staan. Voor medewerkers die met de bus reizen faciliteert Caparis het speciale Elfwegenabonnement, waarmee zij onbeperkt met een Arriva-bus reizen voor slechts 20,18 euro.

Caparis heeft een stint aangeschaft voor het vervoer van gereedschap dat gebruikt wordt in de het onderhoud van groen. Alle gereedschap gaat in de compacte, wendbare en vooral duurzame kar naar de werkplek. De stint vervangt de dieselauto en is een volgende stap richting CO2-neutraal ondernemen.

Medewerkers van Caparis fietsen mee in de Elfwegentochtparade op 14 juli, de grootste parade van duurzame voertuigen ooit. Behalve met de fietsen zal Caparis vertegenwoordigd zijn met opvallende, groene voertuigen.