Halbe Elsenga en Richard Zwaagstra maken de overstap naar de eerste selectie.
Halbe Elsenga en Richard Zwaagstra maken de overstap naar de eerste selectie. Foto: Kiepie.nl

Jeugdtalenten bij selectie VV Buitenpost

BUITENPOST - Halbe Elsenga en Richard Zwaagstra maken de overstap van VV Buitenpost Onder 19 naar de eerste selectie. De professionele jeugdopleiding van de Blauwkes met gediplomeerde trainers stoomt hiermee opnieuw jong talent klaar voor het eerste elftal.

Halbe Elsenga (19) heeft in het afgelopen seizoen zijn debuut gemaakt bij het eerste team. Halbe richt zich op de aanvallende posities en de nummer 10-positie in het team. Hij weet dat de stap vanuit de jeugd naar de A-selectie, die speelt in de hoofdklasse, groot is. "Ik hoop veel te leren en zoveel mogelijk minuten te maken."

Keeper Richard Zwaagstra (19) vindt het een hele eer dat hij nu bij de eenentwintig spelers van de eerste selectie hoort. Vorig jaar stond Richard al eens onder de lat bij de Blauwkes in de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Het eerste team telt naast Richard nog twee keepers: Kevin van der Meulen en Marvin Heidstra.

VV Buitenpost won zaterdag met 3-0 van derdedivisionist ONS Sneek. Op de knappe overwinning viel niks af te dingen. De Blauwkes kwamen nooit echt in de problemen tegen de Snekers, die wel een aantal spelers misten. Maar ook Buitenpost was niet compleet in het oefenduel, waarin nieuwkomers Jelmer Vos en Folkert van Dongera meespeelden. De doelpunten kwamen van Rudmer Loonstra, Rik Weening en Rolf Dijk.