Makelaar Otto Minnema van Factornoord.
Makelaar Otto Minnema van Factornoord. Foto: Actief Media

Factornoord over de huidige woningmarkt

HURDEGARYP - "De woningmarkt wordt gekenmerkt door veel vraag en weinig aanbod", vertelt Otto Minnema, van Factornoord Makelaars & Taxateurs. "Prijzen stijgen en courante woningen zijn snel verkocht."

Alert zijn en vlot reageren is nu essentieel. Courante woningen kosten tot 2,5 ton, zijn goed onderhouden en liggen in grotere dorpen met (winkel)voorzieningen. Dit soort woningen worden vaak al verkocht voordat ze op Funda staan omdat potentiƫle kopers een zoekopdracht achterlaten bij de makelaar.

Sociale media worden door Factornoord volop ingezet. "Zowel huizenaanbod als wensen van klanten worden gepost. "Effectief. Twijfelaars die wel eens zitten te denken aan verkoop komen zo in beeld."
Gedateerde huizen zijn minder in trek, met name omdat de bank verbouwingen niet volledig financiert. "De presentatie van het te verkopen huis wordt dan erg belangrijk. Een foto met plattegrond is niet meer toereikend", zegt Otto Minnema die daarom extra veel aandacht schenkt aan de presentaties voor zijn klanten.
Factornoord Makelaars & Taxateurs |
Tillefeart 12 in Hurdegaryp | 0511- 462685