Winst softbalsters Diamonds

DRACHTEN - De softbaldames van Drachten Diamonds wonnen zondag onverdiend van Caribe uit Groningen.

De eerste inning verliep moeizaam en er ontstond een achterstand voor Diamonds. In de tweede inning lukte het de Drachtsters om drie punten te scoren. Stand 3-4. Het bleef spannend in de derde, vierde, vijfde en zesde inning.

De dames uit Groningen bleven gestaag doorslaan en waren fel op de honken. Diamonds hoefde maar even niet op te letten en dan was Caribe alweer een honk verder. Zij wisten daardoor flink punten te pakken. Inmiddels was de stand 4-8 en het leek niet meer goed te komen voor Diamonds.

Daarna volgde een prachtige actie vanuit het outfield. Een speelster van Caribe sloeg een verre bal in het rechtsoutfield naar Sanne van Zijl. Door een relay met Jia-qi Plantinga naar catcher Hester Smit, werd zij op de thuisplaat uitgetikt.

Daarna ging de coach van Caribe de fout in. Hij wisselde zijn snelle pitcher voor een veel minder snelle pitcher. De dames van Drachten grepen hun kans en stalen het ene honk na het andere, waardoor de ommekeer in de wedstrijd ontstond en Dia monds toch nog met 9-8 won.