De zwemmers van PWC uit 
Buitenpost met hun medailles.
De zwemmers van PWC uit Buitenpost met hun medailles. Foto: Ingezonden

Amficup zwemtoernooi: PWC tweede

BUITENPOST - Zaterdag 23 juni organiseerde zwemvereniging PWC uit Buitenpost de jaarlijkse Amficup zwemwedstrijd. Voor deze wedstrijd werden, naast de PWC, nog drie verenigingen uitgenodigd: Avéna uit Joure, De Granaet uit Dokkum en De Wetterwille uit Burgum.

Elke vereniging vaardigde 25 zwemmers af. Gestreden werd om de vele medailles die de zwemmers per afstand konden behalen.

PWC wist de beker dit jaar helaas niet opnieuw te winnen. Avéna werd met 50 punten de winnaar, gevolgd door PWC met 48 punten, De Granaet met 41 en Wetterwille met 26 punten.

Vele persoonlijke records werden gezwommen.

Medailles

De medailles werden binnengehaald door Hidde Bruins Slot derde op 25 schoolslag en derde op 25 vrije slag, Aletta Leijendekker eerste op 50 vrij en eerste op 50 school, Renske Driessen derde op 50 school, Roan Altena tweede op 50 rugslag en eerste op 100 wisselslag, Niek van der Meulen derde op 50 rug, derde op 100 wissel, Wilco Driessen eerste op 25 vrij, Margreet Bosch eerste op 50 rug, Lisanne Broersma derde op 50 rug, Axel Jorn Veenstra tweede op 50 rug en Cédric van der Veen tweede op 100 wissel. Bij de estafette werd de tweede plek op de 4 x 50 vrij behaald en op dezelfde afstand was er een derde prijs voor PWC.

Op de 4 x 25 vrij behaalde PWC de eerste prijs.