"Besturen mét de samenleving? Ik zie 't niet!"

DRACHTEN - De nieuwe gemeenteraad en het nieuwe college van b. en w. zouden samen met de samenleving gaan besturen. Dat is althans wat de Smallingerlandse burger Maarten Noordhoff opmaakte uit het 'Hoofdlijnenakkoord 2018-2022' van de nieuwe coalitie van ELP, PvdA, VVD, GroenLinks en FNP.

"Doe meer met de aanwezige deskundigheid in de samenleving:, vindt Noordhoff. Hij heeft in een brief aan de raad daarom geadviseerd, een deskundigenteam uit de samenleving naar de Lawei-kwestie te laten kijken en dat team conclusies en aanbevelingen te laten schrijven. "Dat levert in twaalf weken meer op, dan waar deze raadsenquêtecommissie een half jaar over heeft gedaan", verwacht Noordhoff.

"Maar ik zie het niet gebeuren. Het rapport 'Wát een theater' van de enquêtecommissie over de Lawei is in mijn ogen broddelwerk geworden. Het streven van de raad en van de commissie was, aan waarheidsvinding te doen. Maar er staan meer niet dan wel goed onderbouwde meningen in het rapport. Wetenschappelijk is het niet bepaald verantwoord", vindt Noordhoff, in het dagelijks leven beleidsambtenaar bij de provincie Groningen.