Vraagbundeling glasvezelaanleg van start

DOKKUM - Kabelnoord gaat van start met de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van Friesland. De vraagbundeling in de eerste twee gemeenten is in volle gang. Tijdens de vraagbundeling kunnen de bewoners van de aangeschreven adressen in het buitengebied van de gemeente Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel aangeven of ze een glasvezelaansluiting willen. Dit doen ze door zich vóór 17 juli 2018 aan te melden voor een internet, televisie en/of telefonie abonnement.

Welke adressen komen in aanmerking voor een glasvezelaansluiting? De Provincie Fryslân heeft een lijst opgesteld met daarop de adressen die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting. Om de aanleg van glasvezel zo snel mogelijk te laten starten is Friesland opgedeeld in meerdere kleinere vraagbundelingsgebieden. Kabelnoord schrijft bewoners die in aanmerking komen per regio aan. De betrokkenen beschikken op dit moment over een trage internetverbinding van minder dan 30 Mb per seconde. Zij kunnen zich nu aanmelden voor een internet, televisie en/of telefonie abonnement via www.glasvezelvankabelnoord.nl. Alle deelnemers die zich vóór 17 juli 2018 aanmelden voorkomen € 500,- aansluitkosten en krijgen de basisinstallatie t.w.v. € 50,- gratis.


Glasvezel gaat door bij 60% deelname

Wanneer minimaal 60% van de aangeschreven bewoners zich aanmeld voor een glasvezelabonnement gaat de aanleg in de beide gemeenten door. Alle betrokkenen ontvangen in de loop van september persoonlijk bericht.

Kom ik in aanmerking voor aansluiting?

Door middel van de postcodecheck op www.glasvezelvankabelnoord.nl kunnen geïnteresseerden achterhalen of hun adres in aanmerking komt voor een snelle verbinding. Woont u buiten de gemeenten Achtkarspelen of Tytsjerksteradiel en staat uw adres op de lijst van de provincie? Dan ontvangt u persoonlijk bericht zodra de vraagbundeling in uw gemeente van start gaat.

Folkshegeskoalle Schylgeralân

TERSCHELLING - Op weg naar het strand op Terschelling sta je zomaar op een bijzondere plek. Folkshegeskoalle Schylgeralân - de volkshogeschool van Terschelling - is met vele inspirerende en creatieve meerdaagse cursussen de enige nog actieve volkshogeschool in Nederland.

Ontdek deze buitengewone cursuslocatie. Midden in het bos aan werelderfgoed Waddenzee kun je comfortabel overnachten, meerdaagse cursussen volgen, een schoolreis houden of een familiefeest organiseren. Een plek vol activiteit en ontspanning. Compleet verzorgd met afvalvrij ontbijt en (h)eerlijke maaltijden.

De zomercursussen zijn veelzijdig: van beeldhouwen en schilderen tot zang en zenmeditatie. De Folkshegeskoalle biedt vergaderruimtes, slaapzaaltjes, tuinkamers, appartementen en een buitentheater.

In augustus vieren we het 70-jarig jubileumfeest rond 'lytse talen', met onder meer een Catalaanse speelfilm, een Fryske jûn en een hoorspel van Paulus de Boskabouter in eiland-dialect. Ontdek meer op www.folkshegeskoalle.nl

Folkshegeskoalle Schylgeralan
Badweg 11 Hoorn