In Surhuisterveen kunnen zaterdag oude 
motoren worden bekeken.
In Surhuisterveen kunnen zaterdag oude motoren worden bekeken. Foto: Ingezonden

Oude motoren naar Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 7 juli komen vanuit het hele land de motorrijders van de Veteraan Motoren Club (VMC) weer naar Surhuisterveen. Ook Classic-motoren uit de regio met een bouwjaar tot 1970 verschijnen aan de start. Inschrijving hiervoor is nog mogelijk op zaterdagochtend tot 10.00 uur.

De plaatselijke oldtimermotorvereniging Fan Antike Motorfreonen organiseert dan alweer voor de negenentwintigste keer haar jaarlijkse terugkerende sterrit.

Het terrein bij de Feanster molen aan Koartwâld, te bereiken vanaf de Dalweg, is ook dit jaar de uitvalsbasis voor dit oldtimerevenement. Om 10.50 uur is de start voor de eerste van de twee deelritten met een totale lengte van tachtig kilometer. De speaker geeft weer alle mogelijke technische en historische informatie over de verschillende aanwezige merken en typen motoren. Het is gebruikelijk dat er wel twintig verschillende motormerken aanwezig zijn, bijna tachtig procent daarvan wordt al niet meer gemaakt, vandaar de kreet 'rijdend motormuseum'.

Al met al reden genoeg om zaterdagmorgen even een kijkje te nemen. De dagindeling is als volgt: 10.15 uur opstelling motoren, vanaf 10.50 uur start met uitgebreide uitleg door de speaker, 12.05 uur terugkomst van rit 1, 13.05 uur start rit 2, 14.15 uur terugkomst rit 2, prijsuitreiking: 15.30 uur.