Manden vlechten, een ambacht in 'Terug naar Vroeger'.
Manden vlechten, een ambacht in 'Terug naar Vroeger'. Foto: Ingezonden

'Terug naar Vroeger' in Drachten

DRACHTEN - De winkeliers van het Raadhuisplein en De Marke hebben het afgelopen jaar unieke acties en leuke activiteiten georganiseerd voor de bezoekers van het winkelcentrum. Ook zaterdag 7 juli is er een gezellige dag, met een knipoog naar het verleden.

Tussen 10.00 tot 17.00 uur worden verschillende activiteiten binnen het thema 'Terug naar Vroeger' georganiseerd. Spekdikken bakken, manden vlechten, koper slaan, kalligraferen; er worden verschillende oude ambachten tentoongesteld en uitgevoerd. In tegenstelling tot al het elektronisch vermaak van deze tijd, kan er tijdens 'Terug naar Vroeger' weer eens ouderwets een gezelschapsspel gespeeld worden. Aan De Marke worden allerlei leuke verschillende Oud Hollandse spellen opgezet. Voor de creatieveling onder ons komt er een Klompenatelier. In een sfeervol ingericht atelier kan een ieder met verschillende verftechnieken een houten klompje beschilderen. De activiteiten worden begeleid door mensen in prachtige klederdracht.

Ook ontbreekt een muzikaal tintje niet. Joris ten Have zal tussen 11.00 en 15.00 uur met een Hollands draaiorgel muziek draaien op locaties in het centrum. Van 15.00 tot 17.00 uur kan men op het terras van De Graancirkel genieten van een live optreden van het duo MOOV. Voor meer informatie over deze en andere events: www.facebook.com/raadhuispleincentrumdrachten.