Nog vijf grote hippische evenementen
in de regio noordoostelijk Fryslân

GARYP – Het eerstvolgende grote paarden evenement in deze regio is het Concours Hippique in Garyp, vrijdag 20 en zaterdag 21 juli.

De organiserende stichting is aangesloten bij de Stichting Gezamenlijke Concoursen Fryslân (GCF). Daar zijn echter niet alle Friese concoursen 'lid' van. Zes organisaties werken er in samen: behalve 'Dokkum' en 'Garyp' zijn dit de concoursen van Buitenpost (woensdag 1 augustus), Rijs (zaterdag 4 augustus), Drogeham (zaterdag 1 september) en Workum (woensdag 26 september).

Hier niet bij aangesloten zijn de hippische organisaties van Driezum-Wâlterswâld (donderdag 26 tot en met zaterdag 28 juli) en Burgum (vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus). De programma's van alle acht concoursen zijn op internet te vinden, die van de zes van de GCF op één site: www.friesepaardenconcoursen.nl.
Deze stichting zet zich in voor zogeheten buiten-concoursen, waarbij het Friese paard, in traditionele aanspanning voor de Friese sjees, een belangrijke rol toebedeeld krijgt. Dat kan met zowel eenspannen als tweespannen. Het goed kunnen mennen en de mooiste tred van de paarden zijn dan essentieel. In Driezum-Wâlterswâld gaat het ook om bijvoorbeeld oude ambachten.