Het verstliggende dak is vervangen, de overige daken zijn nog van asbest in de jachthaven van Burgum.
Het verstliggende dak is vervangen, de overige daken zijn nog van asbest in de jachthaven van Burgum. Foto: Actief Media

Boze boothuiseigenaar bij jachthaven Burgum

BURGUM - Het bestuur van watersportvereniging (wsv) Bergumermeer krijgt het verwijt van een eigenaresse van één van de schiphuizen, dat er "onbehoorlijk bestuur" wordt uitgeoefend. Secretaris Roelof Jepkema vindt juist dat de betreffende mevrouw Mulder onvoldoende rekening houdt met de overige eigenaren en met de vereniging als geheel.

Wilma Mulder en haar partner uit Burum kregen vorige week een brief van een deurwaarder, dat er sprake is van achterstallig onderhoud aan hun schiphuis. "Zonder dat de leden zich van enig achterstallig onderhoud bewust zijn, lag er ineens een brief van een deurwaarder op de mat, waarbij zonder enig overleg of voorafgaande waarschuwing de ontruiming wordt aangekondigd.", meldt mevrouw Mulder in een bericht aan dit blad.

Secretaris van wsv Bergumermeer Roelof Jepkema zegt dat niet alle eigenaren van een schiphuis, maar slechts twee, een brief van de deurwaarder ontvingen. Volgens hem draait het in feite om de asbestdaken. Mocht er door storm een deel van een asbestdak in de jachthaven terecht komen, dan is de schade niet op een verzekeraar te verhalen, zegt Jepkema. "Mooglik moat dan de jachthaven leech pompt wurde. Dat is net te fersekerjen. Dan draaie de leden der dus meiïnoar foar op."
De watersportvereniging heeft dit in een ledenvergadering en in gesprek met de schiphuiseigenaren besproken, zegt Jepkema, "mar dêr wiene frou Mulder en de oare troch de doarwarder oanskreaune eigner net oanwêzich."

Mevrouw Mulder vindt dit argument iets heel anders dan achterstallig onderhoud. "Alle daken van deze schiphuizen zijn van asbest, op één na. Wettelijk hoeven de asbestdaken nu nog niet vervangen te worden."