Zwemmedailles

AMERSFOORT - Het gloednieuwe 50-meter bad van Amersfoort (Amerena) was het toneel van de Nederlands Kampioenschappen wedstrijdzwemmen. De Drachtster zwemmers van DZ&PC uit Drachten waren ook aanwezig bij deze wedstrijd, waar de top van Nederland aantrad. De DZ&PC-zwemmers behaalden maar liefst 15 finaleplaatsen op de verschillende onderdelen. Medailles waren er voor Erik Nijholt op de 400 meter vrije slag (zilver) en voor Jelle Betten op de 100 meter rugslag en 200 meter wisselslag (beide brons).

BattleRUN 2018

DRACHTEN - Na een succesvolle eerste editie in 2017, waar jong en oud in verschillende afstanden hebben gepresteerd, zal er ook in 2018 een BattleRUN plaatsvinden op zondag 7 oktober.

Het is een hardloopwedstrijd van 8.2 kilometer, 5 kilometer en 1.1 kilometer G-loop en een sponsorloop van 1.1 kilometer voor het goede doel. Deze hardloopwedstrijd vindt plaats in Drachten en zal starten vanaf de Bolder 75. De BattleRUN is ontstaan door samenwerking waarin Vrije baptistengemeente Bethel, SportsDrachten en Veneboersport samen strijden voor het goede doel. Er wordt gelopen voor Stichting Present die zich inzet door middel van zinvol vrijwilligerswerk om een verschil te maken in het leven van een ander en de Ronald McDonald Hoeve die gezinnen met een zorgintensief kind een vakantie kan bieden. Kijk voor meer informatie of opgeven op: www.bethel.nl/battlerun.