De Acro Academy had in Rotterdam vijf Nederlandse kampioenen en ander eremetaal.
De Acro Academy had in Rotterdam vijf Nederlandse kampioenen en ander eremetaal. Foto: Ingezonden

Nederlandse kampioenen Acro Academy en DGC

ROTTERDAM - Op de Nederlandse kampioenschappen Acrogym afgelopen weekend in Ahoy, leverde topsportstichting Acro Academy in vijf van de zes categorieën de nieuwe Nederlands kampioen. Ook de turnsters van DGC Drachten waren succesvol.

Acro Academy

Bij de jeugd was er goud voor gemengd paar Marten-Lin Visser uit Boornbergum en Tess Offringa uit Bakkeveen en voor damespaar Robin Hooijenga uit Oudega en haar partner Anna Koster (beiden combinatieteams Acro Academy/SV Donkerbroek) en ook voor trio Myrthe Tognin uit Bakkeveen met haar partners Nova Houtman en Arjenne Steenbergen (combiteam Acro Academy/FC Meppel). Bij de Junioren 1 was de gouden medaille voor damespaar Amber Bosma uit Drachten met partner Lian Boersma, terwijl bij de Junioren 2 damesparen Famke van Wieren, ook uit Drachten, met haar partner Fei Oudhof goud kreeg.

Naast deze vijf Nederlands kampioenen waren er twee bronzen medailles. Robin Luinge uit Opeinde bezette met partners Inge Speerstra en Marieke Hulder de derde plaats in de jeugd, en Carola van Dijk uit Drachten en Willeke Koster uit De Tike wonnen met hun partner Aiden Peens brons bij de pupillen.

DGC Drachten

DGC uit Drachten was aanwezig met turnsters in de categorie jeugd, junior en senior op het B-niveau. De junioren startten op de pegasus. Alle dames laten hier drie verschillende sprongen aan de jury zien. Vera Smit werd beloond met een zilveren medaille. Op de airtrack waren er nog grote successen voor Ivye Ovbiagbonhia en Merel de Vries. Zij werden tweede en eerste. Merel werd dus Nederlands kampioen op dit toestel. Vera Smit won op airtrack nog een zilveren medaille.