Euro Cup korfbal

DRACHTEN - Voor de tweede keer in de historie wordt er een Europa Cup korfbal voor onder de 15 georganiseerd. Het is nu de beurt aan KV Drachten/van der Wiel om het toernooi te organiseren.

In dit vierdaagse toernooi zijn er verschillende activiteiten gepland van korfbal gerelateerde activiteiten tot sociale activiteiten. Donderdagmiddag 28 juni om 13.00 uur is de officiële opening door Jaap Broersma, voormalig voorzitter van KV Drachten van der Wiel en oud-directeur van de KNKV. In de middag is er een gezamenlijke training en de avond wordt afgesloten met een schutterstoernooi.

Op vrijdag 29 juni is er in de ochtend een gezamenlijke training voor alle deelnemers, in de middag is naast een citybezoek in Drachten een verrassingsactiviteit. In de avond worden alle spelers gemixt voor een onderling toernooi. Op zaterdag 30 juni tussen 9.30 uur en 16.30 uur wordt het officiële kampioenschap van Europa gespeeld tussen Engeland, Duitsland, Portugal, Catalonië, Hongarije en Nederland.

Ook de tweede teams van elk land spelen een aparte competitie om zo Europese ervaring op te doen. Deze sportieve dag wordt afgesloten met disco door dj Joost. Er is volop gratis korfbal te zien in de Snijnoordhal aan de Sportlaan in Drachten.