De survivalaars nemen tijdens de Lodenhelrun verschillende hindernissen.
De survivalaars nemen tijdens de Lodenhelrun verschillende hindernissen. Foto: Ingezonden

Lodenhelrun met negenhonderd survivalaars

FEANWALDEN/FEANWALD STERWAL - Op vrijdagavond 6 juli gaat de elfde editie van de Lodenhelrun van start bij Hotel Café 't Dûke-Lûk te Feanwâldsterwal. Ook dit jaar zullen weer negenhonderd survivalaars deelnemen aan deze run.

De voorbereiding is alweer druk bezig, op 19 juni startte de organisatie met de jaarlijkse knoopcursus voor de bouwers en op 26 juni krijgen alle vrijwilligers uitleg over de hindernis waar ze bij komen te zitten. Ruim twee weken voorafgaand aan de Lodenhelrun zijn al ruim vijftig vrijwilligers in touw om het parcours op te bouwen. Op 6 en 7 juli zijn er nog eens meer dan tweehonderd vrijwilligers die helpen alles mogelijk te maken.

De Lodenhelrun, met start en finish bij Hotel Café 't Dûke-Lûk, trapt op vrijdagavond 6 juli af met 450 junioren die vanaf 18.00 uur gaan beginnen aan een route van ruim vijf kilometer met meer dan twintig hindernissen. In totaal zullen er negentig teams deelnemen waarbij in elk geval ieder team zal worden begeleid door één volwassene. Om ongeveer 20.30 uur zullen de laatste teams van start gaan.

Op zaterdag 7 juli om 11.00 uur zal het startsein gegeven worden voor de senioren die een parcours van ruim 8 kilometer gaan afleggen. Dit parcours, met meer dan dertig uitdagende hindernissen, leidt de deelnemers door landerijen en natuurgebieden rondom Feanwâldsterwal en Feanwâlden. Naar verwachting zal rond 18.30 uur de prijsuitreiking plaats gaan vinden, waarna de survivalrun zal worden afgesloten met DJ Jitse van JSB Producties in de tent bij Hotel Café 't Dûke-Lûk.
De organisatie van de Lodenhelrun hoopt ook deze elfde editie weer op een geslaagd en sportief evenement, en nodigt het publiek van harte uit om alle deelnemers te komen aanmoedigen.