Dweilorkesten bevolken het centrum in Burgum aanstaande zaterdag. 
Bekijk ook het filmpje via de ActiefPlus-app.
Dweilorkesten bevolken het centrum in Burgum aanstaande zaterdag. Bekijk ook het filmpje via de ActiefPlus-app. Foto: Ingezonden

Burgum heeft meer… Dweilorkesten!

BURGUM - Zaterdag 30 juni is het gezellig vertoeven in Burgum. Dweilorkesten verlevendigen van 13.30 tot 16.30 uur het Burgumer centrum met muziek.

Deelnemende dweilorkesten en kapellen zijn: Harrekieten uit Surhuisterveen, Boljeiers uit Tijnje, Dinges uit Emmen en Oertetters uit Ureterp. U kunt ze vinden op het Bulthuisplein bij Café 't Roodhert, in de Schoolstraat bij Kapsalon Peter en Binny en op De Markt bij Primera. Om het half uur wisselen de orkesten van standplaats. Om 16.00 uur verzamelen de dweilorkesten zich op De Markt voor een gezamenlijk slotoptreden. Het programma wordt georganiseerd door de Burgumer Aktiviteiten Kommissie.

Blaaskapel De Harrekieten is een blaaskapel bestaande uit een groep van ongeveer veertien muzikanten. Met veel plezier brengen zij een vrolijke noot bij feesten en partijen. Het repertoire is erg divers en varieert van Nederlandse hits tot Engelse klassiekers. Dweilorkest De Boljeiers bestaat uit enthousiaste muzikanten. De Boljeiers hebben een groot repertoire met voor elk wat wils, van 'Je t'aime moi non plus' tot 'Kom van dat dak af', als het maar swingt.
Dweilorkest Oertetters is een jong dweilorkest dat in zeer korte tijd enorm aan de weg heeft getimmerd. Het nummer 'Maak me gek' staat op het programma, net als het nummer 'Een beetje meer' en nog veel meer.
Dweilorkest Dinges is naar eigen zeggen het vrolijkste dweil orkest van Drenthe. Door het uitgebreide repertoire, de vrolijke muziek en het enthousiasme trekt dit in felblauwe kleding gestoken orkest zeker de aandacht.
Toegang en parkeren zijn gratis.

Burgum heeft meer! Er is altijd wat te doen. Houd voor alle activiteiten de website www.burgum.frl en de Facebookpagina Burgumheeftmeer goed in de gaten.