Het bestuur van Dorpsbelangen Burgum. Scan de foto voor een filmpje met de oproep.
Het bestuur van Dorpsbelangen Burgum. Scan de foto voor een filmpje met de oproep. Foto: Ingezonden

Gezocht: het beste plan van Burgum

BURGUM - Dorpsbelangen Burgum bestaat in 2018 125 jaar. "We hebben, om dit te vieren, niet gekozen voor een feest, maar willen in plaats daarvan iets doen voor het dorp. Daarom hebben we de actie: 'Dorpsbelangen zoekt het beste plan van Burgum' in het leven geroepen, vertelt de jubileumcommissie.

Ruim 10.000 euro is er beschikbaar voor de plannen van Burgumers. Het is wel de bedoeling dat de aanvrager zelf de plannen uitvoert of laat uitvoeren. Dorpsbelangen stelt alleen het geld beschikbaar. Tevens moet het plan van waarde zijn voor de 'mienskip' van Burgum. Het kan gaan om een (niet commercieel) evenement, een kunstwerk, een hangplek of bijvoorbeeld kleding of een nieuw toestel voor een sportclub. Bij het kiezen van de winnaar of winnaars zal worden gelet op duurzaamheid, originaliteit en het aantal Burgumers dat er voordeel van heeft.

Dorpsbelangen Burgum is er voor de Burgumer 'mienskip'. "We zijn spreekbuis voor het dorp en onderhouden contacten met de provincie, gemeente, middenstand en andere partijen. In het kader van ons jubileum hebben we dit jaar activiteiten voor het dorp, zoals het vuurwerk tijdens de afgelopen jaarwisseling en de Swingnacht gesponsord."

Plannen kunnen, liefst met filmpje en (financiƫle) onderbouwing, worden ingeleverd via besteplan@burgum.nl. Dat kan tot 15 september. In oktober zal bekend worden gemaakt welke plannen zijn uitgekozen. Kijk voor de voorwaarden op burgum.frl/dorpsbelangen.