Van links naar rechts Emma Poppe, Irit Pais en Vera Smit van DGC uit Drachten.
Van links naar rechts Emma Poppe, Irit Pais en Vera Smit van DGC uit Drachten. Foto: Ingezonden

Friese kampioenen DGC, Set 'm op en WSBF

DRACHTEN - Zaterdag waren de Friese kampioenschappen per toestel in Drachten. Dit jaar voor de tweede keer georganiseerd streden vele turnsters uit Friesland in veertien categorieën om de Friese titel op vier verschillende toestellen.

Voor DGC uit Drachten deden veel turnsters mee en niet zonder succes. In de categorie jeugd G leverden twee mooie overslagen over de pegasus Lotus Oost een bronzen medaille op. Ook was er een zilveren medaille voor Djamilla Peeters op het onderdeel brug in de categorie jeugd H. In de tweede wedstrijdronde was er voor Irit Pais op de balk in de categorie junior F een zilveren medaille. Ook voor Vera Smit was er een zilveren medaille op vloer in de categorie junior G. Fries kampioen werden Emma Poppe in de categorie junior F en Vera Smit in de junior G beide op balk.

Van Set 'm op uit Augustinusga hadden Stien Barkmeijer en Marieke Hoogsteen zich geplaatst voor deze finale voor alle vier toestellen: balk, brug, sprong en vloer. Marieke Hoogsteen, die vorige week nog Fries kampioen op de meerkamp werd, turnde perfect op het onderdeel sprong. Op dit toestel veroverde ze opnieuw goud. Stien Barkmeijer werd twee keer derde op brug en sprong en haar vloeroefening werd beloond met zilver.
Fleur Vegter van WSBF uit Surhuisterveen had zich geplaatst voor balk en vloer en op beide toestellen zette ze een voortreffelijke oefening neer, beloond met een bronzen medaille op balk en een gouden plak op vloer. Femke Pander heeft zich op alle vier toestellen geplaatst. Haar sprong liep fantastisch en ze pakte dan ook op dit onderdeel goud en de Friese titel. Haar oefening op de evenwichtsbalk was goed voor een derde plaats en op vloer had ze een een tweede plaats. Yara de Jong werd in de vloerfinale tweede.