DZ&PC zwemmers succesvol

HOOGEZAND - De laatste periode van het zwemseizoen staat in het teken van diverse kampioenschappen en wedstrijden. Afgelopen weekend was Hoogezand de plek voor de regionale B-kampioenschappen van wedstrijdzwemmers.

Met maar liefst negentien medailles keerde de zwemploeg van DZ&PC uit Drachten huiswaarts, waarvan negen goud, vier keer zilver en zes keer brons. Spekkoper van deze kampioenschappen was Ruben Trompetter. In de jongste categorie (junioren 1) behaalde hij vier keer individueel goud, één keer brons en één keer goud in het estafetteteam.

Harkemase Boys

HARKEMA - Harkemase Boys heeft zich kort voor het verstrijken van de overschrijvingstermijn in het amateurvoetbal versterkt met Mark Bruintjes (21), die overkomt van PEC Zwolle.

Daarmee hebben de Harkiten de plek centraal achterin, die na het late vertrek van Kellian van der Kaap en Bart de Groot vacant was, ingevuld. Bruintjes is als D-junior ingestroomd bij PEC Zwolle en heeft daarna de gehele jeugdopleiding doorlopen, tot en met het eerste elftal.