Elfwegentocht

SURHUISTERVEEN - De Stichting Wielercomité Surhuisterveen doet zaterdag 14 juli mee aan de Elfwegentocht. Er wordt gefietst van Surhuisterveen naar Leeuwarden, over de Wâldwei (N31).

Om het nog specialer te maken, doen de deelnemers dat in de vorm van een pelotonstocht. Met in totaal 2018 fietsers, verdeeld over vier groepen van ongeveer 500 fietsers, fietsen de deelnemers op zaterdag 14 juli van Surhuisterveen richting Garyp en zullen daar gezamenlijk de Wâldwei oprijden richting Leeuwarden. Op de Wâldwei sluiten de andere deelnemers aan de Parade, met name fossielvrije voertuigen, zich aan. De start is bij het Torenplein, in Surhuisterveen, de startvakken zijn aan de Badlaan. De vertrektijd van het peloton Surhuisterveen is 9.30 uur en de afstanden zijn 60 en 100 kilometer. Meedoen? Inschrijven kan à € 12,50 via www.vanplan.nl.

Vanzelfsprekend kunnen deelnemers zich individueel inschrijven voor deze unieke tocht, maar is het niet veel leuker om in groepsverband te fietsen met collega's of zakenrelaties? Speciaal hiervoor is een arrangement voor bedrijventeams in het leven geroepen. Bij het Van der Valk Hotel Leeuwarden wordt een brunch geserveerd. Voor deelname van één tot en met vier personen (€ 250 exclusief BTW) kan men online een formulier invullen.

Wie meer deelnemers wil aanmelden namens een bedrijventeam, stuurt een mail naar: sponsoring@wielrennensurhuisterveen.nl.