De meisjes onder de twaalf jaar van Judo A-Zeven werden Nederlands kampioen.
De meisjes onder de twaalf jaar van Judo A-Zeven werden Nederlands kampioen. Foto: Ingezonden

Meisjes Judo A-Zeven Nederlands kampioen

NIJMEGEN - Coach Salko Rokic is zaterdag samen met het team van Judo A-Zeven vertrokken naar Nijmegen om deel te nemen aan de Nederlandse kampioenschappen teams.

Tijdens de districtskampioenschappen wisten vier teams van Judo A-Zeven zich te kwalificeren voor de Nederlandse kampioenschappen, ze hadden in de jongens onder de 12 en onder de 15 en in de categorie meisjes onder de 12 en onder de 15 een team gekwalificeerd. In de voorrondes won het team meisjes onder de twaalf van respectievelijk Kenamju en daarna van Hercules.

In de halve finale werd met 4-1 gewonnen van Budo Sport Arnhem, waarna ze in de spannende finale wonnen van Top Judo Amsterdam. De jongens onder de 15 wonnen de eerste wedstrijd van Team Coolen uit Zuid Nederland, maar verloren daarna van Mahorokan. In de herkansing won Judo A-Zeven van het combinatieteam uit Arnhem en vervolgens weer van Team Coolen, nu met 5-0. In de wedstrijd om het brons won het jongensteam van Mahorokan en zo werden zij derde van Nederland. De jongens onder de twaalf verloren van Top Judo Amsterdam en vervolgens van Budoschool Gennep. De meisjes tot 15 verloren de eerste wedstrijd van het combinatieteam Judopromotie Twenthe en Stichting Judosport Oost, maar wonnen daarna van Buel Sport, Kenamju en het combinatieteam Arnhem-Nijmegen. Door deze herkansingsronden stonden ze om de wedstrijd voor het brons tegen Judo team Zuid Nederland, Deze partij werd verloren, waardoor ze vijfde van Nederland werden.