De GNF-kandidaten op een boerenwagen in Hegebeintum. Met baard: Pieter Braaksma.
De GNF-kandidaten op een boerenwagen in Hegebeintum. Met baard: Pieter Braaksma. Foto: Ingezonden: Willem van Midlum

GNF bijna klaar voor raadsverkiezing

HEGEBEINTUM - Op 21 november is er raadsverkiezing in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân. De nieuwe partij Gemeentebelangen Noardeast-Fryslân heeft de kandidatenlijst 1 tot en met 10 al rond. Huidig wethouder in Dongeradeel Pieter Braaksma wordt lijsttrekker. Het verkiezingsprogramma is ongeveer drie weken later klaar.

De kandidaten presenteerden zich onlangs in Hegebeintum op een boerenwagen, voortgetrokken door een span paarden die werd geleid door voerman Jan Drost. Burgemeester Wil van den Berg van Ferwerderadiel ontving het gezelschap bovenop de terp van Hegebeintum. Lijsttrekker Braaksma legde uit dat zijn partij graag in contact komt met de inwoners van de nieuwe gemeente, die wordt gevormd door de fusie van Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a.

Tien kandidaten

De lijst met namen van de kandidaten: 1. Pieter L Braaksma, Oostrum. 2. Barbara Wijbenga-Kleinsmidt, Ferwert. 3. Jannie van Midlum-Huisman, Wierum. 4. Frits van der Lep, Ferwert. 5.. Jan van der Veen, Burdaard. 6. Johan Wijnsma, Dokkum. 7. Jetse Ploeg, Wierum. 8. Hilda Buursma, Ferwert. 9. Teake Visser, Moddergat. 10.Harold Wiersma, Metslawier. (Opvallend: niemand uit Kollumerland).