De trotse jeugdspelers van de 
Leechkamp vieren het 
kampioenschap.
De trotse jeugdspelers van de Leechkamp vieren het kampioenschap. Foto: Ingezonden

Tennisjongens de Leechkamp kampioen

BURGUM - De jongens van Tennisvereniging de Leechkamp uit Burgum zijn kampioen geworden in de voorjaarscompetitie tot en met veertien jaar.

In de kampioenswedstrijd werd tegenstander Franeker onlangs met 6-0 verslagen. Het kampioenschap kon de Leechkamp eigenlijk al niet meer ontgaan nadat het eerder de belangrijkste concurrent De Molen uit Leeuwarden met 2-4 versloeg.

In de competitie eindigde de Leechkamp twee punten voor op De Molen. Onder grote belangstelling zetten de jongens hun beste beentje voor en wisten alle spelers te winnen van de tegenstander. Dat was goed voor de titel in deze voorjaarscompetitie.

Uitdaging in competitie tot en met zeventien jaar

Het kampioenschap is een mooie opsteker voor coach René Postma die het team de afgelopen jaren met veel plezier begeleid heeft.

Volgend jaar treedt het team aan in de competitie tot en met zeventien jaar en gaan Johan Postma, Bas Jelmer Steenland, Wietse Reitsma, Mats de Nijs, Maarten Sleurink en Jasper Musters een nieuwe uitdaging aan. Ook twee andere teams van de Leechkamp wisten het kampioenschap te behalen.

Sterkste in hun klasse

Zowel het eerste team op de zondagmiddag en het eerste team van Heren 50+ op donderdagavond waren de sterkste in hun klasse.