Het inzaaien van een groenstrook bij een van de kerken in aansluiting op 'Tuinen Verbinden'.
Het inzaaien van een groenstrook bij een van de kerken in aansluiting op 'Tuinen Verbinden'. Foto: Hielke Boorsma

Schepping op themazondag kerken

BUITENPOST - Op initiatief van de Raad van kerken van Buitenpost schenken alle kerken in Buitenpost op zondag 24 juni aandacht aan het thema schepping. Dit initiatief haakt aan bij 'Silence of the bees', onderdeel van LF2018.

Via deze themazondag willen de gezamenlijke kerken hier een bijdrage aan leveren. Dit gebeurt met een kerkdienst 's morgens in elke kerk en een gezamenlijk middagprogramma. Waarom zouden we ons druk maken om de natuur? Welke plek hebben God en de mens in de schepping? Op 24 juni gaan bezoekers een hele zondag met deze vragen aan de slag samen met alle kerken uit Buitenpost. Net zoals op elke zondag wordt in elke kerk die zondagmorgen een dienst gehouden. Alleen staat in alle kerken Psalm 8 centraal, een lied over de schepping en de plaats van de mens daarin. In de verschillende kerken wordt tijdens de collecte geld ingezameld voor een bijenkast en bijenvolk die 's middags geschonken worden aan de Kruidhof.

Het middagprogramma begint om half drie. Men kan dan samen een wandeling of een fietstocht maken van een klein uur, die beide starten bij de Mariakerk. Deze tocht voert langs het bijenhotel waarover Jan Willem Zwart zal vertellen. Om half vier zijn de deelnemers weer terug bij de Mariakerk. Om vier uur houden deelnemers een korte viering die uitloopt op een gezamenlijke toast op de samenwerking tussen de kerken in Buitenpost.