100 Dagen Joseph Beuys in Ferwert

FERWERT - In Ferwert doet Gastatelier Louwrien Wijers mee aan 'Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018' met '100 Dagen Joseph Beuys komt uit Friesland'. Tot 16 september 2018 is Het Permanente Gesprek dé kans om over de ideeën van Beuys te spreken.

Joseph Beuys (1921-1986) is één van de meest vooraanstaande kunstenaars van de twintigste eeuw. Ook is er zijn liefde voor Friesland, waar zijn voorouders vandaan komen. Zijn visies baseerde Beuys op oude Friese maatschappijstructuren. Friesland was de eerste democratie ter wereld. Volgens Beuys zelf zullen zijn ideeën in het begin van de eenentwintigste eeuw tot wasdom komen. Dat is nu.
Het programma begon met de film BEUYS, die de Duitse filmmaker Andres Veiel in de loop van drie jaar heeft gemaakt. De film BEUYS speelt elke dag in Gastatelier Hoofdstraat 12 in Ferwert. Er is muziek aan de vleugel en op trompet op de sprekende Beuys gecomponeerd en er komen twaalf gastsprekers die Beuys goed gekend hebben, praten over karakteristieke Beuys onderwerpen. De website 100dagenjosephbeuys2018.nl geeft informatie over de sprekers die naar Ferwert komen.

Gastatelier Hoofdstraat 12 in Ferwert is met uitzicht op de mooie Vrijhof en één van de oudste kerken van Friesland een prachtige plek om over de toekomstvisies van Beuys te praten met elkaar. De deur is alle honderd dagen, tot 16 september, van 11.00 tot 18.00 uur open. Vijftien zondagen worden brunches geserveerd voorafgaand aan de pianosolo's die speciaal voor dit event gecomponeerd zijn.