Als zeemeermin door het water glijden kan 
tijdens de zwem 4daagse.
Als zeemeermin door het water glijden kan tijdens de zwem 4daagse. Foto: Ingezonden

Midzomerduik en Zwemvierdaagse

SURHUISTERVEEN - Na een geweldige eerste maand met heel veel mooi weer en het binnenhalen van de vijfentwintigduizendste bezoeker staat zwembad Wettervlecke in Surhuisterveen vol in de startblokken voor heel veel leuke activiteiten. Allereerst is er op donderdag 21 juni de Midzomernachtduik.

Op lekkere en zwoele muziek een uurtje zwemmen in het Feanster bad. Van 21.30 tot 22.30 uur staat dit evenement op de agenda.

Voor alle sportieve zwemmers is de zwem 4daagse een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Vier dagen lang 500 meter zwemmen en aan het eind ligt er voor een ieder die de afstand heeft gezwommen een medaille klaar. Iedere avond starten ze om 19.15 uur. In de middag zijn er de hele week door verschillende activiteiten. Op dinsdag mogen de 4-daagse deelnemers als echte Zeemeerminnen door het water glijden tijdens een speciale spoedcursus.

De zwem 4-daagse is onderdeel van de supermedaille. Wil je in het bezit komen van een supermedaille, dan moet je aan de volgende activiteiten meedoen: wandel- en zwem 4daagse, fiets 2daagse, Wettervlecke Run en Super Survival Surhuisterveen. Als je de wandel 4daagse (mag ook in eigen dorp zijn buiten Surhuisterveen) hebt meegelopen, dan kun je een supermedaille deelnameformulier afhalen in het zwembad.