Muziekvereniging 'Fanfare Burgum'

BURGUM - Op 25 mei is de nieuwe muziekvereniging 'Fanfare Burgum' opgericht. In de nieuwe Fanfare worden de korpsen van 'Apollo' en 'Hallelujah' uit Burgum samengevoegd. Ruim vijftig muzikanten zijn lid van de nieuwe vereniging.

Beide verenigingen werkten de laatste decennia 's al geregeld samen en organiseerden diverse concerten. Omdat beide korpsen met een teruglopend ledenaantal en incomplete secties kampen, vormde dit een aanleiding voor beide besturen om samen rond de tafel te gaan. Met als resultaat de oprichting van het nieuwe korps. Een beslissing waar een voorbereidingstijd van meer dan twee jaar aan vooraf is gegaan. Hierdoor is het behoud van de Fanfaremuziek in Burgum voor nu en de toekomst gegarandeerd. Hiermee valt het doek definitief voor de korpsen Apollo en Hallelujah. Beiden korpsen hebben zich ruim een eeuw ingezet voor de gemeenschap in en rondom Burgum.

De klanken gaan door via de 'Fanfare Burgum'. Het nieuwe korps gaat in september van start met de repetities in de Stryp in Burgum en telt ruim 50 enthousiaste muzikanten. Inmiddels is er een nieuwe dirigent aangesteld, de in Burgum opgegroeide Sijtze van der Hoek, een man met de nodige ervaring en een bekende verschijning in de wereld van de blaasmuziek. De naam van het nieuwe korps 'Fanfare Burgum' is tijdelijk. Het korps is op zoek naar een passende en klinkende naam. Die nieuwe naam wordt gepresenteerd op het openingsconcert op zaterdagavond 24 november 2018 in de Ikker in Burgum.