Schilderij van Wopke van der Heide, de vaart bij Lichtaard. In het filmpje vertelt de kunstenaar over zijn werk.
Schilderij van Wopke van der Heide, de vaart bij Lichtaard. In het filmpje vertelt de kunstenaar over zijn werk. Foto: Ingezonden

Kunst in de Kerk in Lichtaard op 30 juni

LICHTAARD - Tijdens de Noord-Friese Winkeltjesroute op zaterdag 30 juni exposeren kunstschilder Wopke van der Heide, beeldend kunstenares Coby van der Veer-Schepman en keramiste Anja Kuipers in het kerkje van Lichtaard. De expositie is onderdeel van Kunst in de Kerk en gekoppeld aan de Noord-Friese Winkeltjesroute.

Kunst in de Kerk is op de laatste zaterdag van de maand van april tot en met september. De kerk aan de Noordermieddyk 3 is open van 10.00 tot 17.00 uur en vrij toegankelijk. Routekaarten en stempelkaarten voor de winkeltjesroute zijn beschikbaar in het kerkje en kunnen gedownload worden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet niet in het kerkje te stempelen.

Wopke van der Heide (Britsum,1945) is kunstschilder woont in Hijum. Van der Heide heeft veel belangstelling voor de natuur en dat komt in de schilderijen duidelijk naar voren. Als onderwerp kiest hij vooral landschappen, maar ook dieren en bloemen. In prachtige harmonieuze kleuren en heel sfeervol door de helderheid of het soms sterk aanwezige licht/donker contrast. Je ziet dat de schilder een groot observatievermogen heeft en zeer geduldig en gedreven te werk gaat. Coby Van der Veer-Schepman uit Hallum heeft vele talenten. Het werk van deze beeldend kunstenares omvat meerdere disciplines. Keramiek is wellicht de belangrijkste. Ze maakt sieraden en objecten van porselein, altijd vanuit geometrische vormen. Daarnaast houdt ze zich bezig met het maken van collages.

Door meerdere kunstenaars tegelijk te laten exposeren in het kerkje, wordt elke maand voor een verrassende expositie gezorgd. Bent u kunstenaar en heeft u interesse in exposeren bij Kunst in de Kerk? Stuur een mailtje naar liesbeth@outdoormozaiekgallery.nl.