Jaap Kingma laat zijn drone opstijgen voor het maken van een filmpje van een woning.
Jaap Kingma laat zijn drone opstijgen voor het maken van een filmpje van een woning. Foto: Actief Media

Eerst een woning kopen of verkopen?

BURGUM - Het is een lastig dilemma, je hebt een prachtig huis gezien, maar je hebt je eigen huis nog niet verkocht. Wat doe je dan? Eerst kopen, of eerst verkopen? "Het is lastig hier een eenduidig antwoord op te geven, dit hangt echt van de situatie af", zegt makelaar Jaap Kingma. "Wel is het belangrijk nĂș te handelen en niet af te wachten."

Volgens Kingma is er schaarste op de woningmarkt: "Kijk maar eens op Funda wat er nu te koop staat en vergelijk dit met een aantal jaren geleden. Zorg dat je niet achter het net vist." Kingma geeft aan dat het nu een goede tijd is om te kopen en te verkopen: "Juni is van oudsher een drukke maand op de woningmarkt. Daarnaast is de hypotheekrente nog steeds historisch laag en zelfs de afgelopen week nog verder gedaald. De verwachting is echter wel dat deze op de lange termijn stijgt. Nu moet je er bij zijn."

Om je eigen huis snel te verkopen is een goede presentatie heel belangrijk. "Het begint met goede foto's", vertelt Kingma. "Wij laten foto's daarom altijd maken door een professionele fotograaf, die ook gevoel voor styling heeft. Ook hebben wij een drone om vanuit de lucht te filmen. Daarnaast laten wij 3D-foto's maken die ook met een VR-bril te bekijken zijn."

Wil je weten wat je huis waard is? De makelaars van Makelaardij Jaap Kingma komen graag langs voor een geheel vrijblijvende waardebepaling. Bel: 0511-469269 of mail: info@jaapkingma.nl voor een afspraak.
Makelaardij Jaap Kingma | Elingsloane 17a Burgum | www.jaapkingma.nl