De Barely Methodical Troupe komt in maart naar Drachten met de nieuwe show Kin.
De Barely Methodical Troupe komt in maart naar Drachten met de nieuwe show Kin. Foto: Hugo Glenddining

Komend seizoen in De Lawei in Drachten

DRACHTEN - Eens in de zoveel tijd zet De Lawei een genre in het zonnetje. Natuurlijk barst het nieuwe theaterseizoen weer van het talent; grote namen, minder bekende artiesten, volop cabaret, populaire muziek, toneel en ga zo maar door.

Minstens zo bijzonder zijn de circusvoorstellingen en visuele spektakels vol acrobatiek en adembenemende capriolen. Nog tot en met 1 juli is de Leeuwarden-Fryslân 2018 productie Finestra Aperta, die lovende recensies kreeg, zo'n zes keer per week te zien. Veel voorstellingen zijn al uitverkocht maar er zijn nog kaarten. Maar ook het nieuwe seizoen biedt volop van dat soort indrukwekkende topsportprestaties. Nog tot en met vrijdag 22 juni profiteert men van 10% vroegboekvoordeel.

Gravity & Other Myths uit Australië verovert de wereld met een eigenwijze vorm van vernieuwend circustheater. In het Noorden alleen te zien in Drachten op zaterdag 13 oktober.

Flip Fabrique uit Canada is een circusgroep op tournee. In een decor van flightcases dat telkens van vorm verandert, vertellen zij op vrijdag 26 oktober een verhaal over saamhorigheid en kameraadschap.

Barely Methodical Troupe had met hun show Bromance een droomdebuut. Hun lastig te definiëren mix van circustechnieken, dans, urban stijlen en freerunning sloeg in 2014 in als een bom. De nieuwe show Kin is niet voor de poes, te zien op zondag 10 maart.

Circus Santelli bestaat uit zestien jongeren tussen de 12 en 16 jaar die het publiek verrassen met een afwisselende circusvoorstelling. Te zien op zaterdag 16 maart.
Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl