Harkemase Boys

HARKEMA - Harkemase Boys heeft voor volgend seizoen nog een verdediger vastgelegd. De 23-jarige Iloba Achuna is de volgende aanwinst. De inwoner van Drachten komt over van ONS Sneek, waar hij twee seizoenen heeft gespeeld.

Door het vertrek van Kellian van der Kaap naar de beloften van FC Groningen is de positie centraal achterin vrij gekomen. "Afgelopen seizoen heb te weinig gespeeld bij ONS Sneek. In mijn eerste jaar bij ONS speelde ik bijna alles. Op dat niveau probeer ik weer te komen en ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken", aldus een trotse Achuna.

Daartegenover staat dat aanvoerder Bart de Groot en Harkemase Boys uit elkaar gaan. Dat besluit is tot stand gekomen na een goed gesprek tussen de Technische Commissie en De Groot.
Harkemase Boys heeft voor volgend seizoen verder vleugelspits Jochem van Putten vastgelegd. De 21-jarige Van Putten komt over van het beloftenteam van PEC Zwolle en is een rechteraanvaller, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. De Technische Commissie is blij met de komst van Van Putten. "Hij is een snelle en technische aanvaller, die graag een man passeert", vertelt Hans Kuik. "Daarnaast heeft Jochem een goede voorzet en zelf ook scorend vermogen. Hij is dus veelzijdig en dat is precies wat we zoeken."