Schildersbedrijf Hoeksma Surhuisterveen
viert 65-jarig jubileum

SURHUISTERVEEN - Als er één soort 'lifestyle', oftewel levensstijl, lang 'meegaat' is het wel dat van de vakman met (eventueel) enkele personeelsleden. Dat geldt ook voor Ate Hoeksma's schildersbedrijf aan de Groningerstraat in Surhuisterveen. Dat moet ook eigenlijk wel, want een schildersbedrijf is er immers ook op gericht woningen en gebouwen (vooral het hout daarvan) zo lang mogelijk bruikbaar te houden.

Het bedrijf bestaat nu 65 jaar. Daarvoor is huidige eigenaar Ate al vijftig jaar werkzaam, vanaf zijn vijftiende. Eerst in dienst bij z'n vader en sinds 1980 samen met z'n vrouw Geartsje als eigenaar.

In 1982 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Groningerstraat 45. Daar breidde het nog enkele keren uit. Op het hoogtepunt waren er negen personeelsleden. Maar sinds de crisis in de bouw is dit aantal geslonken. Behalve Ate en Geartsje zijn twee zonen in het bedrijf werkzaam: Louw en Peet.

Of één van hen het bedrijf overneemt is nog ongewis. Zeker is wel, dat het dubbele jubileum - vijftig jaar vakman, 65 jaar schildersbedrijf, dus sinds 1953 - aanleiding is voor enkele kortingsacties in de maand juni. Voor Flexa-verven geldt deze maand een korting van vijftig procent, evenals voor Cetabever-produkten. Voor 'couleur locale' is er zelfs een korting van 65 procent. Bij Sikkens-lakken geeft het bedrijf twintig procent korting.