Lilian Kreuijer geeft een workshop 'drumhealing' op zondag 17 juni.
Lilian Kreuijer geeft een workshop 'drumhealing' op zondag 17 juni. Foto: Ingezonden

Lilian Keuijer geeft Drumhealing in
De Trijesprong

DRACHTEN - In leefgemeenschap De Trijesprong geeft Lilian Keuijer zondag 17 juni ('vaderdag') een workshop 'drumhealing', 's ochtends van half elf tot half één. Wie mee wil doen, wordt verzocht zich op te geven. Dit kan telefonisch via: 0512-549641 of via e-mail: lilian.kreuijer@hotmail.com.

Kreuijer legt uit: "Er wordt intuïtief gebruik gemaakt van de sjamanendrum, ratels, veren, natuurstenen en stemgeluid. Elke Drumhealing is daardoor anders en uniek. Een Drumhealing kan er voor zorgen dat mensen in een diepe rust en ontspanning komen. De trillingen van de Drum hebben een diep transformerend effect op het lichaam en zorgen voor diepgaande en blijvende veranderingen."
Een deelnemer hoeft alleen een yogamatje met dekentje mee te nemen. De deelnemers leggen hun matjes en zichzelf zo neer, dat ze in een cirkel komen liggen, met de voeten naar elkaar toe. Ze mogen de ogen sluiten. Lilian Kreuijer zal ter plekke beslissen, op basis van haar intuïtie, of ze eerst gaat zingen of trommelen of beide tegelijk. Voortdurend stemt zij het geluid af op de deelnemers, door wat zij bij hen waarneemt.

Na ruim een uur is de healing voorbij en kunnen de deelnemers rustig bijkomen onder het genot van een kopje kruidenthee. Hierna mogen deelnemers hun ervaringen weergeven door te tekenen of schilderen met pastel- of vetkrijt of ecoline (teken- of schilderervaring is niet nodig). Tot slot kunnen deelnemers eventueel hun ervaringen delen met de anderen, Wat ze gemaakt hebben, kunnen de deelnemers mee naar huis nemen.