Het E jeugdtrio Hilse van der Woude, Indy van der Meulen en Aniek Braam van OGF Contra.
Het E jeugdtrio Hilse van der Woude, Indy van der Meulen en Aniek Braam van OGF Contra. Foto: Ingezonden

Acro- en turnmedailles OGF, WSBF en SFK

OSS - Twee teams van OGF Contra uit Ureterp reisden zaterdag af naar het Noord-Brabantse Oss. Hier vond het Nederlands kampioenschap acrogymnastiek plaats voor de D- en E-lijn. Ook WSBF was hier vertegenwoordigd.

Het E jeugdteam Aniek Braam, Indy van der Meulen en Hilse van der Woude van OGF Contra behaalde een score van 23.130. Dit bleek goed voor een verdienstelijke tweede plaats. E-seniorentrio Lucie Hoekstra, Marije Boven en Noa Westra had met een score van 22.510 net geen podiumplaats en werd vierde.
Het duo van WSBF uit Surhuisterveen bestaande uit Eline Bakker en Fleur Vegter, behaalde zilver op het NK. In een zwaar deelnemersveld waren ze slechts 0.06 verwijderd van het goud. Artistiek gezien zetten ze de hoogste score neer.

Turnen

Zaterdag stonden WSBF-turnster Kaylen Arends (instap N3) in de Almelose topsporthal IISPA om aan het bondskampioenschap turnen N3 deel te nemen. Dit is nationaal het hoogst haalbare podium. De vloeroefening van Kaylen was superstrak en dit straalde ze ook uit. Het cijfer viel enigszins tegen, omdat ze een punt neutrale aftrek had gekregen. Na een protest van de trainster, werd dit rechtgezet en stond er een prachtige 14.500 op het scorebord. Hiermee is Kaylen Nederlands kampioene geworden op het toestel vloer. Tess de Vries werd op dit onderdeel vierde.

Jannah Eppinga van SFK uit Drachtstercompagnie deed zaterdag mee aan het Fries kampioenschap turnen in Drachten. Vooral balk was erg netjes en daar is ze dan ook eerste op geworden. Jannah mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen. Het was voor Jannah een mooie afsluiting van een succesvol turnseizoen, waarin zij in totaal drie medailles heeft weten te bemachtigen.