Dames Impala achtste in sprinttriatlon

DRACHTEN - De triatlonafdeling van AV Impala uit Drachten komt uit op diverse niveaus in de teamcompetities. De dames van Impala op het hoogste niveau, de Eredivisie.

Zondag stond voor de dames uit de eredivisie een sprinttriatlon (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen) op het programma in Amsterdam. Het team bestond deze wedstrijd uit Elisabeth Postma, Brenda de Jong, Lizette van der Vegt en Sandra Sikkema.

In de teamuitslag wist het team deze dag de achtste plaats te behalen, de beste prestatie uit de geschiedenis. Dit betekent ook dat zij een plek gestegen zijn in het klassement en op dit moment tiende staan in de tussenstand in de competitie 2018, als beste ploeg uit het noorden. Het seizoen bestaat nu nog uit drie wedstrijden waarna de eindklassering wordt opgemaakt. Het hoogste herenteam van Impala komt uit in de eerste divisie en had afgelopen weekend een triatlon over een Olympische Afstand (1.500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen).

René Jaasma eindigde in deze wedstrijd op een zesde plaats. Menno Iedema op plek 30, Eric Wattez op plek 42 en Anton Tuinstra op 63. In de teamuitslag betekende dit een negende plaats.