De spelers van VIOD Driesum vieren feest op de platte kar. Volgend
seizoen weer derdeklasser.
De spelers van VIOD Driesum vieren feest op de platte kar. Volgend seizoen weer derdeklasser. Foto: Ingezonden.

VIOD weer derdeklasser, Veenwouden in finale

DRIEZUM - VIOD won in de nacompetitie van SJS uit Stadskanaal en is weer derdeklasser. VIOD ging in deze spannende wedstrijd de rust in met 0-0 en besliste de wedstrijd met een strafschop.

VIOD wist het veldoverwicht niet uit te drukken in doelpunten. Alles leek erop dat er een verlenging aan zat te komen In de negentigste minuut kreeg VIOD de veertiende hoekschop te nemen, tegenover twee van SJS in de hele wedstrijd. Uit deze hoekschop ontstond een scrimmage voor de goal van keeper Wouter Rozema van SJS, die in de eindfase zijn ploeg in de wedstrijd hield door enkele knappe reddingen. Vanuit deze scrimmage kreeg Bauke Visser de bal, hij probeerde de bal achter zijn standbeen langs in het doel te krijgen. De bal rolde tegen de hand van een SJS-speler die op de grond lag. Scheidsrechter Wynne stond er weer bovenop en gaf de strafschop aan VIOD.

In de absolute eindfase kreeg Erik van der Veen de bal. De spanning was om te snijden en de druk was groot. Heel VIOD hield de adem in. Erik van der Veen legde de bal op de stip, nam de aanloop en schoot uiterst beheerst de bal hard binnen, rechts van Rozema. VIOD stond eindelijk op een terechte voorsprong. 1-0.

VIOD presteert als collectief na de winterstop geweldig, en zo is VIOD na één seizoen wederom terug in de derde klasse. Een mooier afscheid konden trainer Anton van Zwol en leider Annema zich niet wensen. VIOD kon het feest in en de platte kar werd in gereedheid gebracht voor de rondrit. Het feest ging door tot in de late uurtjes.

SC Veenwouden

SC Veenwouden is erin geslaagd de finale van de nacompetitie te bereiken door SC Leovardia overtuigend opzij te zetten. Routinier Albertjan van Zwol had een belangrijk aandeel in de zege door de beide eerste treffers te scoren. Zaterdag volgt thuis de finale tegen VV Kollum dat ONT wist uit te schakelen (1-4).

Na zesentwintig minuten nam SCV de leiding na een zeer fraaie aanval toen Liekele Paulusma met de borst een voorzet van Rinse Procee teruglegde op Albertjan van Zwol die onhoudbaar raak schoot: 1-0. Na vijfendertig minuten werd het 2-0 toen Rinse Procee vanaf de achterlijn de bal goed terug legde op Albertjan van Zwol die opnieuw doeltreffend uithaalde. De Leovardia spitsen werden goed in bedwang gehouden door de SCV defensie. Na zestig minuten bood Wigle Westerlaan Stefan Jan Sijtsma een vrije schietkans toen hij na een voorzet van Liekele Paulusma de bal met het hoofd panklaar legde. Doelman Tibben wist met een geweldige reactie het schot te pareren. Het slotakkoord was voor Rinse Procee die in blessuretijd met een fraaie lob doelman Tibben het nakijken gaf. Een verdiende 3-0 overwinning voor SCV dat met veel vertrouwen naar de finale gaat.