De korfbalkampioenen van Quick'21 uit Oudega.
De korfbalkampioenen van Quick'21 uit Oudega. Foto: Ingezonden

Korfballers Quick'21 kampioen en promotie

OUDEGA - Het eerste team van korfbalvereniging Quick'21 uit Oudega werd kampioen in de tweede klasse B en promoveert naar de eerste klasse. De laatste wedstrijd van de veldcompetitie werd overtuigend gewonnen van V en V uit Garyp met 8-30.

Met deze overwinning sloot Quick dit uitermate succesvolle seizoen in stijl af. Naast een gelijkspel tegen de Granaet uit Dokkum werden alle wedstrijden gewonnen en mag Quick zich de terechte ongeslagen kampioen noemen.

Bovenste rij van links naar rechts: Coach Popke Wijma, Jan Auke Kooistra, Romke Kooistra, Jelte de Vries, Stan Kleinhuis, Gerwold Hylkema. Onderste rij van links naar rechts: Gerdien van der Veen, Grietsje Blauw, Geke Blauw, Hilly Neeltje van der Wal.

Tegenstander V en V nam na deze duidelijke verliespartij de schade van dit seizoen op. Tijdens het zaalseizoen werd er knap gehandhaafd in de tweede klasse, maar het veldseizoen was ronduit abominabel. Alle vier de winstpunten kwamen uit de ontmoetingen met Sparta (Z). Het ontbrak dit veldseizoen aan scoringsvermogen: het veldseizoen werd gemiddeld maar 14 keer gescoord. Daarnaast was men verdedigend te instabiel. Té vaak kwam men snel op een grote onoverkoombare achterstand waardoor V en V regelmatig achter de feiten aan liep. Vergeet daarbij niet dat de Garipers dit voorjaar geteisterd werden door personele problemen. Kortom: een seizoen om van te leren. Volgend seizoen moet het na degradatie beter in de derde klasse.