Stratenloop

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Op zaterdag 23 juni organiseert het Kompenijster wielercomité voor jong en oud een stratenloop in Drachtstercompagnie. Dit als voorprogramma van de jaarlijkse wielerwedstrijd.

De start/finish is op de Tsjerkebuor ren, midden in het dorp. De route van de 'grote' stratenloop loopt via het schelpenpad op de Imerwijk. Het loopgebeuren begint om 15.00 uur met de jeugd geboren in de periode 2003 tot en met 2011. Er wordt in verschillende leeftijdscategorieën gelopen. Opgave vooraf is gewenst, echter vanaf half drie is op het terras van de voormalige dorpswinkel in de Tsjerkebuorren opgave nog mogelijk. De deelname is gratis. Om 16.00 uur start de 'grote' stratenloop over een afstand van 3, 6 en 9 kilometer voor deelnemers van 15 jaar en ouder. Ze kunnen zich vanaf 15.00 uur opgeven in de partytent bij de start/finish in de Tsjerkebuorren. De inschrijfkosten zijn drie euro per persoon. Om 17.30 uur is de prijsuitreiking in café Aans. Dit met medewerking van zanger 'Grutte Geert'.

Om 18.00 uur start de wielerronde: 'De omloop van de Kompenije'. Bij deze vijftiende en laatste editie verwacht de organisatie meer dan 100 wielrenners aan de start. Om 20.30 uur is de prijsuitreiking van de wielerwedstrijd in café Aans. Dit onder leiding van de charmante ronde-missen Pytrix Veenstra en Eline van der Veen. Voor verdere inlichtingen kijk op www.omloopkompenije.nl.