Anna Tivel en Jeffrey Martin zijn op 19 juni te zien in Stania State.
Anna Tivel en Jeffrey Martin zijn op 19 juni te zien in Stania State. Foto: Ingezonden

Tivel en Martin in Stania State

OENTSJERK - Vorig jaar was de langverwachte eerste tour van Anna Tivel en Jeffrey Martin naar Europa. Ze deden ook Folk in de Wâlden aan. Samen brengen ze een sublieme show met prachtige liedjes, die hun weg vinden naar binnen. Op dinsdag 19 juni zijn ze weer te zien in Stania State in Oentsjerk, om 20.30 uur.

Jeffrey Martin, geboren in Texas in 1984, belandde al gauw in Eugene, Oregon in het Noordwesten van Amerika. Hij had het geluk dat daar rond de eeuwwisseling veel singer-songwriters optraden als Leo Kottke, John Gorka en David Wilcox, die hun sporen nalieten. Hij werd zelf een talentvolle singer-songwriter, die sterk is beïnvloed door Bob Dylan, Neil Young en Jackson Browne. Zijn teksten zijn ijzersterk, zijn stijl is authentiek en rauw en vooral live is hij op zijn best.

Anna Tivel is opgegroeid in de bossen en boerenland in landelijk Washington, maar streek uiteindelijk neer in Portland, Oregon. Ze schrijft en zingt folkliedjes en vertelt daarin verhalen over het leven. Ze vertellen van de sterke kleuren van het leven in een dorp op het platteland en de harde, scherpe lijnen van het leven in de stad. Met haar pure, ietwat hese stem, die soms doet denken aan Anaïs Mitchell, geeft ze een karakteristieke vertolking van haar eigen liedjes.

Entree 20 euro, reserveren via bureau-n@kpnmail.nl.