Open ochtend Peuteropvang

BURGUM - Op dinsdagochtend 19 juni staan de deuren van Peuteropvang De Poppestien aan de Meester W.M. Oppedijk van Veenweg 7 en Peuteropvang De Bistebus aan de Lauermanstraat 21 B in Burgum open.

Tussen 8.30 en 11.30 zijn peuters en hun ouders tijdens de open ochtend welkom om te komen spelen, kennis te maken en de sfeer op locaties te proeven. Als voorbereiding op de basisschool kunnen kinderen vanaf twee jaar naar de peuteropvang, voorheen peuterspeelzaal. Op de peuteropvang ontmoeten peuters elkaar en spelen en leren ze in een veilige en vertrouwde omgeving. De rijke speelleer omgeving is spel- en taaluitlokkend, stimuleert de brede ontwikkeling en sluit aan bij de belevingswereld van de kinderen. Bovendien wordt een doorlopende leerlijn naar het basisonderwijs gerealiseerd.

Zowel De Poppestien als De Bistebus werkt bij het samenstellen van het aanbod met de VVE programma's Piramide en Uk & Puk (VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie). Beide locaties bieden kinderen, die extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben, de mogelijkheid om vier dagdelen de peuteropvang te bezoeken. In nauwe samenwerking met het consultatiebureau wordt bepaald of een kind hiervoor in aanmerking komt.