In de Burgumer Molkfabryk wordt druk gewerkt aan de wereldbol, die in een wandeltocht naar Leeuwarden wordt vervoerd.
In de Burgumer Molkfabryk wordt druk gewerkt aan de wereldbol, die in een wandeltocht naar Leeuwarden wordt vervoerd. Foto: Ingezonden

Metershoge Burgumer wereldbol krijgt vorm

BURGUM – Het project De 'Wereldburgumer' is van start. De metershoge wereldbol begint al enige vorm te krijgen. Onder leiding van houtkunstenaar Jeroen Kluitenberg wordt in de Burgumer Molkfabryk druk gewerkt aan dit bijzondere kunstwerk.

Op 8 juli reist de bol met veel spektakel in een speciale wandeltocht naar Leeuwarden. Het project WereldBurgumer maakt onderdeel uit van '8e dag' en De Reis van Leeuwarden-Fryslân2018. 'WereldBurgumer' is een mienskipsproject. De Burgumers krijgen de vrije hand om er samen iets moois van te maken. En dat gebeurt volop door creatieve ideeën die worden geopperd,
hulp bij de bouw of het leveren van materialen. Vrijwilligers uit het dorp werken mee, bewoners van Talant en vele handjes worden uit de mouwen gestoken. Elke maandag en donderdag wordt in de melkfabriek aan het bolwerk gewerkt.

Meedoen met de wandeltocht? Op 8 juli middernacht om 00.08 uur (zondagmorgen) gaat de wandeltocht van start op de Markt in Burgum. Burgemeester Gebben zal het startsein geven en ook Jitse Kramer, de sterkste man van Nederland, verleent er zijn medewerking. Het wordt een reis met onderweg veel beleving, verbinding en enthousiasme. Meewandelen is gratis, maar opgave is wel gewenst. Dit in verband met versnaperingen, toiletten, EHBO en dergelijke.

Aanmelden wandeltocht

Opgeven kan via www.wereldburgumer.nl. Als men op de homepage naar beneden scrollt staat daar een paarse button. Beleef het spektakel mee. De Wereldburgumer is onderdeel van De Reis, het community art programma van Keunstwurk en onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018.