Tekort Sociaal Domein T'-diel

BURGUM - Het tekort op het Sociaal Domein is in Tytsjerksteradiel groter dan was verwacht: 2,3 miljoen euro, op basis van de voorlopige rekening 2017.

Volgens CDA-fractievoorzitter Age Kramer zal er donderdag 5 juli in de raad over gepraat kunnen worden. Besluiten nemen lukt volgens hem op z'n vroegst in september of oktober. "Der moat earst in analyze komme oer de oarsaken en gefolgen fan it tekoart, yn gearwurking mei Achtkarspelen", aldus Kramer.
Diverse gemeenten meldden de afgelopen tijd grote financiƫle tekorten op het Sociaal Domein. De gemeente Leeuwarden lijkt 'kampioen' met een tekort van van circa tien miljoen euro.

Hoogspanning

DRACHTEN - In Smallingerland komt een onderzoek naar de mogelijkheden, de hoogspanningskabels ter hoogte van de Drachtstervaart te vervangen door ondergrondse kabels.

Een motie van de ChristenUnie hierover werd vorige week met algemene stemmen aangenomen. Aanleiding is een advies van de Gezondheidsraad, dat kinderen die wonen binnen vijftig meter van de hoogspanningskabels, meer kans lopen op leukemie. 'Volgens het 'Kennisplatform Elektromagnetische velden en gezondheid' leidt ondergronds leggen tot een smallere zone met een verhoogd magneetveld.