V.l.n.r.: Robert Bakker (ELP), Roel Haverkort (PvdA), Piet de Ruiter (GL/FNP), Eric ter Keurs (VVD) en Marjan Sijperda (ELP).
V.l.n.r.: Robert Bakker (ELP), Roel Haverkort (PvdA), Piet de Ruiter (GL/FNP), Eric ter Keurs (VVD) en Marjan Sijperda (ELP). Foto: Actief Media

Nieuw college van Smallingerland

DRACHTEN - Als er geen rare dingen zijn gebeurd, zijn gisteravond vier nieuwe wethouders in Smallingerland benoemd en één 'zittende' wethouder. De nieuwe zijn: Marjan Sijperda en Robert Bakker (beiden ELP), Piet de Ruiter (GL, ook namens FNP) en Eric ter Keurs (VVD). Roel Haverkort (PvdA) was al wethouder, als opvolger van Nieske Ketelaar.

Dankzij de forse overwinning bij de raadsverkiezingen door de Eerste Lokale Partij (ELP) in Smallingerland, heeft die partij als enige twee wethouders. In het coalitie-akkoord ligt de nadruk op beter en vroegtijdig overleg met de burgers en maatschappelijke organisaties. De realisering van woonwagenstandplaatsen wil de coalitie opnieuw met de gemeenteraad bespreken. Burgemeester Tom van Mourik zei vorige week bij de persconferentie echter: "Dit betreft een lopende procedure." Oftewel: die kan niet zomaar worden gewijzigd. Veel doelstellingen in het akkoord zijn tamelijk abstract.