Ernstig zieke kinderen voor één dag piloot

LEEUWARDEN - Op zaterdag 16 juni komt voor 70 chronisch zieke – en gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar een droom uit als zij voor één keer in hun leven zelf een vliegtuig mogen besturen en daarmee een echte Hoogvlieger worden. Deze jeugdige piloten-in-de-dop zijn door Stichting Hoogvliegers uitgenodigd om die dag op Vliegbasis Leeuwarden onder begeleiding van ervaren piloten een vlucht te komen maken, daarbij vergezeld door ouders/verzorgers en broertjes en zusjes.

Dankzij de inzet van het eigen ambulancevliegtuig van Stichting Hoogvliegers kunnen ook bedlegerige kinderen deze vlucht maken. Elk kind krijgt na afloop van zijn of haar vlucht een vliegbrevet uitgereikt.

Naast vliegen kunnen de kinderen op de Hoogvliegerdag nog aan vele andere activiteiten deelnemen. Zo kunnen zij verschillende gevechtsvliegtuigen en ook een heuse NH90 gevechtshelikopter bekijken, zijn er modelvliegtuigen, kunnen zij uitgebreid oefenen op vliegsimulatoren, is er een springkussen, mogen ze met de brandweer op pad en rijden ze in heuse vrachtauto's een rondje om de vliegbasis met een tussenstop bij de verkeerstoren.

Stichting Hoogvliegers bestaat tien jaar en heeft in ieder jaar van haar bestaan bijna 1.000 kinderen een dag bezorgd waarbij ze niet hoeven denken aan het ziek zijn.