Kom ook naar de bijeenkomsten voor informatie over de nieuwe woningen begeleid wonen in Drachten en Buitenpost.
Kom ook naar de bijeenkomsten voor informatie over de nieuwe woningen begeleid wonen in Drachten en Buitenpost. Foto: Ingezonden

Nieuwe woningen voor mensen met
beperking in Drachten en Buitenpost

BUITENPOST - In Buitenpost en Drachten onderzoekt Stichting Sprank of er voldoende belangstelling is om een nieuwe woning te openen voor mensen met een verstandelijke beperking. Een veilig thuis waar bewoners begeleiding krijgen die ze nodig hebben om een betekenisvol leven te leiden. Sprank organiseert daarom twee informatiebijeenkomsten: maandag 4 juni in Buitenpost en donderdag 21 juni in Drachten.

Buitenpost

In Buitenpost heeft een groep ouders en vertegenwoordigers van mensen met een beperking contact opgenomen met Stichting Sprank. Samen oriƫnteren zij zich op een nieuwe woning voor deze jongvolwassenen in Buitenpost. De ouders en de stichting vinden elkaar in hun christelijke overtuiging. Wie ook op zoek is naar een woning met begeleiding door christenen in hart en zorg, is van harte welkom op de bijeenkomst op maandag 4 juni die start om 19.30 in de Fonteinkerk (De Achtkant 48) in Buitenpost.

Drachten

In Drachten oriƫnteert Sprank ook samen met ouders en vertegenwoordigers van kinderen met een beperking of een nieuwe woning realiseerbaar is. In 2013 is de eerste woning van Sprank in Drachten geopend: Wenwille ('t Suderhiem 1-31). Hier wonen 16 mensen zo zelfstandig mogelijk. Sprank komt voor het realiseren van deze woonvorm graag in contact naar mensen die op zoek zijn naar een woning met begeleiding. Er is een bijeenkomst op donderdag 21 juni om 19.30 in Bethel (De Bolder 75) te Drachten. (www.stichtingsprank.nl)