JO13-1 van VV Drogeham won de finale van de noordelijke districtsbeker.
JO13-1 van VV Drogeham won de finale van de noordelijke districtsbeker. Foto: Ingezonden

Sportpark VV Drogeham fraaier, titel jeugdteam

DROGEHAM – Met het nieuw aangelegde parkeerterrein en de nieuwe fietsenstalling op sportpark 't Doltsje is een lang gekoesterde wens uitgekomen. Het sportpark is nu weer bij de tijd.

Het gebruik van de parkeerruimte wordt beter benut, de fietsen hebben hun eigen plek en blokkeren de ingang niet meer. Het bestuur vond het dan ook zeker de moeite waard om hier een officieel tintje aan te geven.

Tijdens de familiedag zijn deze voorzieningen dan ook officieel geopend door wethouder Spoelstra en bijzonder clublid Meine de Haan door het oplaten van een tros ballonnen. Meine de Haan was kort voor de opening nog in het zonnetje gezet. Hij is benoemd tot lid van verdienste voor de vereniging door zijn jarenlange inzet als vrijwilliger. De voorzitter heeft hem tijdens de benoeming een oorkonde overhandigd.

Voorafgaande aan de officiële opening was de familiedag al feestelijk begonnen. Zo was 's ochtends in Joure het team JO 13-1 van leiders Siebe Jakob Reitsma en Johan van Houten kampioen van het noorden geworden. Na een succesvolle reeks in de voorronden van de beker, mocht Drogeham JO13-1 in Joure aantreden in de finale van de noordelijke districtsbeker. De tegenstander was Onstwedderboys JO13-1. Het team van Siebe Reitsma en Johan van Houten, getraind door Jan Stoelwinder, was sterker. De vele meegereisde supporters zagen de jongens en meisjes van de JO13 met 1-0 de rust in gaan. Na rust werd er nog een keer gescoord en wonnen ze verdiend met 2-0. Hierna mocht het team het podium op en nam aanvoerder Mark Wijma de beker in ontvangst. Voor de voetbalactiviteiten tijdens de familiedag was ook dit keer weer veel animo. Aan het eind van de familiedag werden aan de jeugd nog vele prijzen uitgereikt.