Tijdens Peije Dei is het Lytse Kening Historical Mediaval Battles toernooi. Deelnemers kunnen punten scoren door elkaar te raken met het zwaard. Wapenslagen kunnen met het zwaard en het schild geblokkeerd worden.
Tijdens Peije Dei is het Lytse Kening Historical Mediaval Battles toernooi. Deelnemers kunnen punten scoren door elkaar te raken met het zwaard. Wapenslagen kunnen met het zwaard en het schild geblokkeerd worden. Foto: Actief Media

Muziek en spektakel op 43ste editie van Peije Dei

DRACHTEN - Op zaterdag 9 juni is de drieënveertigste editie van Peije Dei. De evenementencommissie van Ha&Ie heeft in samenwerking met Poppodium Iduna wederom een prachtig programma samengesteld.

Onder andere de volgende bands en muzikanten treden op: Frisicana, Griet Wiersma, Wybe Muzyk, Bauke en Campbell, Sequens, Black Suspenders, Challenger, Plunder, the Young Bunch, Reizger, Gurbe Douwstra, Pieter Wilkens, Marcel Smit en Rockin4. Daarnaast zijn er levende standbeelden en zorgt het duo Banwo en Kaye voor entertainment in het centrum. Bij C&A verzorgen diverse dansstudio's een demonstratie met hun leerlingen. Spektakel kunnen bezoekers verwachten bij Lytse Kening op de dam. Hier gaan deelnemers in middeleeuwse harnassen, uitgerust met zwaarden en schilden, de strijd met elkaar aan. Het gratis festival begint om 13.00 uur en parkeren kan in de parkeergarage voor € 2,50 voor de hele dag.

Ook dit jaar is er aansluitend op Peije Dei de Jûn fan Peije, georganiseerd door Poppodium Iduna. Zaterdagavond zal het Drachtster Thalenpark van 17.30 tot 23.30 uur de bühne zijn voor blues, folk, americana en rock met onder andere Tim Knol en Gruppo Sportivo.

Bekijk het volledige programma op facebook.com/winkeliersverenigingdrachten.