Penta All Stars

DRACHTEN - De oude sterspelers van Basketbalvereniging Penta hebben het zaterdag in Sportcentrum Drachten moeten afleggen tegen de oud-internationals. In een vermakelijke wedstrijd bood Penta lang prima weerwerk, maar in het slotkwart schakelde de tegenstander een tandje bij. De All Stars verloren uiteindelijk met acceptabele cijfers: 68-84.

De wedstrijd werd georganiseerd in het kader van het 50-jarig bestaan van de basketbalvereniging. Diverse prominenten uit het verleden waren opgetrommeld om samen met spelers van het huidige herenteam van Penta aan te treden tegen spelers die het hoogste Nederlandse niveau gehaald hebben. De selectie van de Drachtsters werd gecoacht door Martin Hebbink en bestond uit Camilo Behage, Arnold van der Meulen, Frits Wille, Jappie van der Schaaf, Jacob de Vlugt, Raymond Krakou, Henk Bloemsma, Edo Slump, Maarten Rijken, Lennart Hoving, Suard Posthuma en Nico Slump.

De ploeg van oud-internationals werd geleid door voormalig bondscoach Glen Pinas en bestond uit Marco de Waard, Mario Bennes, Patrick Faydherbe, Peter Koning, Peter van Noord, Nidzan Hadash, Rein van de Kamp, Henk Pieterse, Hein Gerd Triemstra en Jos Kuipers. De 68-84 eindstand was dragelijk. Nico Slump en Raymond Krakou waren topscorers bij Penta met tien punten. Een aantal oud-internationals nam na afloop deel aan de barbecue die de vereniging voor leden en oud-leden organiseerde.